​Gjimnastika në ujë të ngrohtë, shëron tensionin e gjakut?

Ushtrimet në ujë të ngrohtë mund të jenë një shërim radikal, për tensionin e lartë të gjakut, kanë treguar studimet më të reja.

Ushtrimet në ujë të nxehtë mund të jenë ilaç për mija pacientë të cilët nuk kanë sukses në përdorimin e medikamentëve, pretendojnë shkencëtarët.

Bërja e gjimnastikës në ujë bëhet nën nxehtësinë e ujit në 32 gradë celsius. Kjo temperaturë zgjeron enët e gjakut duke përmirësuar qarkullimin e gjakut.

Kjo gjë redukton presionin e gjakut dhe ul sulmet e zemrës dhe trurit.