Home SHËNDETËSI 7 ushqimet që i njollosin dhëmbët tuaj

7 ushqimet që i njollosin dhëmbët tuaj

foto (10)Nëse e dëshironi një buzëqeshje perfekte, ju duhet t’i mbani dhëmbët tuaj shumë, shumë të bardhë. Njihuni me 7 ushqimet që njollosin dhëmbët tuaj.

Ka shumë produkte që mund t’i përdorni për t’i mbajtur dhëmbët tuaj në formë të mrekullushme, dhe ka mënyra shumë të lehta për t’i parandaluar njollat në dhëmbë. Ju këshillojmë t’i shmangni shtatë ushqimet që njollosin dhëmbët tuaj:
Manaferrat: Manaferrat janë fruta të lëngshëm dhe me kalori, por pigmenti i tyre me ngjyrë dhe shkëlqim mund të ngecë në smaltin e dhëmbëve tuaj dhe të lë një njollë në dhëmbët tuaj.
Panxhari: E dini se sa keq panxhari mund t’i njollosë rrobat tuaja?
Vetëm imagjinoni çfarë mund t’i bëjë dhëmbëve tuaj. Dhëmbët duhet të pastrohen menjëherë pasi të keni ngrënë panxhar për ta minimizuar dëmin.
Biskotat: Kush do të kishte menduar? Shumë biskota janë të bëra nga karbohidratet e rafinuara, të cilat kthehen në sheqer dhe bëhen ushqim për bakteriet në dhëmbë.
Uthulla balsamike: Thellësisht e pigmentuar dhe plot acide, uthulla balsamike është një lajm i keq për dhëmbët tuaj. Provoni ta kufizoni konsumin tuaj vetëm me sallatë marulle, e cila krijon një pengesë që e bën uthullën me më pak gjasa për t’i njollosur dhëmbët tuaj.
Turshitë: Na vjen keq, adhurues të turshive. Shija e thartë që ju e adhuroni është në të vërtetë acid. Që do të thotë se ajo mund ta dëmtojë smaltin tuaj dhe ta shkaktojë një njollë të zezë në të.
Kafeja dhe çaji: Nëse jeni adhurues të kapuçinos apo çajit, duke i konsumuar vazhdimisht, mund të krijojnë njolla të zeza në dhëmbët tuaj. Kjo për shkak se çaji dhe kafeja së bashku mund t’i shëndrrojnë dhëmbët tuaj në të verdhë.
Salca e domateve: Për shkak se domatet janë shumë acidike dhe kanë ngjyra të shëndritshme, salca e domateve dhe keqapi mund të shkaktojnë gjithashtu njolla të zeza dhe erozion në smaltin tuaj.

Previous article“Nuk ke nevojë të vishesh si prostitutë për të pasur sukses”
Next article5 ushqimet të cilat mendoni se janë të shëndetshme por në fakt nuk janë