Home Kuriozitete A e dini se…

A e dini se…

Lexoni disa nga kuriozitetet më interesante që nuk i keni ditur për njerëzit e famshëm dhe fenomene të tjera.

Shpikësi i llambës elektrike, Thomas Edison kishte frikë nga errësira.

Të qëndruarit për më shumë se tre ditë në errësirë të plotë ju bën të verbër permanent.

Të lexuarit edhe nën dritën e elektrikëve të dorës nuk ju dëmton sytë tuaj.

Filxhanët mustaqe. Ka disa kupa të veçanta të shpikura që në kohën Viktoriane, të cilat të lejojnë personat që kanë mustaqe, të pinë çajin pa i lagur ato.

Edhe në errësirën absolute njerëzit janë në gjendje të gjejnë buzët e personit të dashur. Në tru mendohet se gjenden disa qeliza të cilat janë të specializuara për të na ndihmuar në këtë drejtim.

Përpara shpikjes se pajisjeve të posaçme që shërbejnë për zgjimin e njerëzve, rolin e tyre e luanin disa njerëz të cilat përdoreshin enkas për këtë qellim, të cilët e bënin punën e tyre duke ju rënë me shkop ose gurë dritareve apo dyerve të porositësve, klientëve të tyre.

Në vitin 2114 mendohet se në Facebook do të jenë 750 milion profile të njerëzve të cilët nuk do të jenë më në jetë.

Shumica e njerëzve janë më të lumtur ndërmjet orës 7 dhe 8 të mbrëmjes.

Kujtimi i fillimit të një ëndrre është totalisht i pamundur.

Burrat që puthin gratë e tyre në mëngjes, mesatarisht jetojnë 5 vjet më shumë se ata që nuk e kanë këtë zakon.

Previous articlePresidenti Obama luan futboll me robotin japonez
Next articleDhuarata Ahmetaj flet për ata që e shajnë