A shkaktojnë rrezet e diellit kancer të lëkurës?

Të gjithë e dimë se të qëndruarit shumë para rrezeve të diellit mund të shkaktojë kancerin e lëkurës.

Por tashmë, hulumtuesit sugjerojnë se , në përmbajtje, rrezet e diellit, faktikisht mund të jenë të mira për shëndetin e njeriut.

Dhe studimi më i ri, ka pranuar se kjo gjë mund të ndalojë që njerëzit të pësojnë sulme të zemrës.

Është thënë se sëmundjet kardiovaskulare janë më të rënda tek pacientët që kanë mangësi të Vitaminës D.

Ndonëse, njerëzve u është thënë të mos e teprojnë me qëndrimin në kohë të gjatë para rrezeve të diellit, të gjeturat e fundit sugjerojnë se këto rreze janë të mira për zemrën.