Home SHËNDETËSI Fëmijët, më pak të pastër më shumë të shëndetshëm

Fëmijët, më pak të pastër më shumë të shëndetshëm

Fëmijët, më pak të pastër më shumë të shëndetshëm

Në një studim të botuar në revistën Cosmetic and Toiletries Science Applied është hedhur teza e çuditshme sipas se cilës, mikrobet mbrojnë fëmijët duke prodhuar më shumë acid laktik dhe keratite mbrojtëse për lëkurën.

Normalisht lëkura e fëmijëve është e pajisur nga një shtresë mikrobesh mbrojtëse e cila është lehtësisht e ndikuar nga prindërit, infermieret. Shumë preparate që përdoren për larjen e fëmijëve janë në gjendje të dëmtojnë këto mikrobe duke ndryshuar ekuilibrin e nevojshëm të lëkurës se tyre.

Për këtë arsye, kërkuesit rekomandojnë përdorimin e produkteve shumë delikate për lëkurën e tyre për të ruajtur sa më shumë mikrobiomen e tyre e cila në këtë periudhë të jetës se tyre është në formim e sipër.

Previous articleLodhja kronike, një sëmundje e vërtetë që prek më shumë gratë
Next articleA është e mundur të vdesësh nga një zemër e “thyer”?