Home SHËNDETËSI Gjërat ushqimore që neutralizojnë erën e hudhrës

Gjërat ushqimore që neutralizojnë erën e hudhrës

Hudhra u jep ushqimeve aromë fantastike, por era e gojës pas ngrënies nuk është edhe më e këndshmja. Ja se si mund ta zgjidhni atë problem. Karakteristikat shëruese të hudhrës dhe aroma e saj e mirë në ushqim bien nën hije të erës së pakëndshme që mbetet pas një shije të shijshme.

Për fat të mirë, disa gjëra të caktuara ushqimore përmbajnë materie që neutralizojnë përcjellësin e pakëndshëm të ushqimit me hudhër. Polifenolet që gjenden në bimë mund të jenë vendimtare në mënjanimin efikas të erës së keqe të gojës nga hudhra. Këto dyzime veprojnë si antioksidues dhe i shpërbëjnë sulfitet që e japin erën e ashpër të hudhrës. Pesë gjërat e para ushqimore përmbajnë polifenole, ndërsa efikasiteti i qumështit vjen nga kombinimi i ujit dhe yndyrës që shpëlajnë mbetjet e hudhrës në gojë.

 1. Molla

2. Spinaqi

3. Borziloku

4. Majdanozi

5. Çaji jeshil

6. Qumështi (ai me më shumë yndyrë ka efikasitet më të madh).

Previous articleVdes Agnesa Gashi, 21 vjeçarja që u shkel nga një makinë tek Menza e Sudentëve
Next article9 arsye pse duhet të konsumoni banane