Home Uncategorized Gjilan, shpërblehen 10 fermerët më të dalluar të vitit

Gjilan, shpërblehen 10 fermerët më të dalluar të vitit

Drejtoria për Bujqësi dhe Pylltari në Gjilan, e ka përmbyllë vitin me shpalljen e fermerëve më të mirë. Manifestimi “Fermeri i vitit”, i cili është bërë tradicional, ka për qëllim stimulimin e fermerëve për të arriturat e tyre njëvjeçare në fushën e prodhimtarisë bujqësore si dhe për të arriturat në industrinë ushqimore.

Dhjetë fermerë kanë marrë mirënjohje si dhe nga një shpërblim prej 100 euro, të cilin e ka siguruar Pro Credit Bank. Të shpërblyerit janë fermerët: Kastriot Fetahu, Verdi Rexhepi, Xhevat Sadiku, Velko Stojanoviq, Ibrahim Rrahimi, Sami Murati, Fadil Berisha, Feta Sadiku, Rexhep Mehmeti e Argton Ramadani.

Nazmi Rapuca, drejtor për Bujqësi tha se bujqësia në Gjilan sot është në një nivel shumë më të avancuar seç ishte më herët. “Për këto 6 vite të qeverisjes sonë, ky sektor është ndihmuar me gjithsej 6 milionë euro, duke llogaritur këtu edhe grantet dhe subvencionet e Ministrisë si dhe donacionet e ndryshme”.

Rapuca tha se është i vetëdijshëm që nevojat e bujqësisë janë edhe më të mëdha, por këto kanë qenë mundësitë. “Për vitin 2014, ndërkaq janë planifikuar 140 mijë euro më shumë mjete në buxhetin komunal për sektorin e bujqësisë”.

Kurse Qemajl Mustafa, kryetar në detyrë, i ka inkurajuar fermerët që të vazhdojnë edhe me më përkushtim punën në bujqësi, sepse është sektor që ofron kushte të mira për mirëqenien e familje, për punësim dhe zhvillim të përgjithshëm.

Ai tha se në dy mandatet e tij, bujqësia ka qenë njëri ndër tri prioritetet kryesore, krahas arsimit dh shëndetësisë. /RadioRinia/

Previous articleStresi i lidhur direkt me sulmet në zemër
Next articleArrestohet hajni i kuletave