Home LAJME Isa Mustafa: Vendimin për Trepçën e solli Dhoma e Posaçme e Gjykatës...

Isa Mustafa: Vendimin për Trepçën e solli Dhoma e Posaçme e Gjykatës Supreme, jo Serbia

Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa ka thënë se kryeministri serb Aleksandër Vuçiq krizën ekonomike në vendin e tij po tenton ta bart edhe në Kosovë. Mustafa në një postim në Facebook ka treguar se vendimi për Trepçën është nga Dhoma e Posaçme e Gjykatës Supreme të Kosovë, e jo nga Serbia. Ai ka thënë po ashtu se Qeveria dhe Kuvendi janë të ndërgjegjshme të marrin të gjitha vendimet dhe masat më të mira për këtë kombinat dhe për ardhmërinë e këtij vendi.

Ky është postimi i plotë i Mustafës:

Vuçiq, krizën e tij ekonomike në Serbi po tenton ta bartë në Kosovë. Dhe për fat të keq, në opinion po plasohet më shumë se çfarë po thotë ai, sesa si po veprojmë ne në vendin tonë dhe me pronat tona. Ai mund të thotë që të gjitha ndërmarrjet shoqërore janë të tij, për ta mashtruar qytetarin serb, por ne e dimë që të gjitha ato janë tonat dhe s’ka pse brengoset askush. Askujt nuk I nevojitet leje me hy në pronën e vet, por Vuçiqit i duhet leje me hy në çdo pjesë të Kosovës, sepse ne jemi zotët e këtij vendi, dhe nuk negociojmë për pronën e asnjë pjese të vendit tonë me askënd.

Vendimin, i cili krijoi kushte që Trepça të ballafaqohet me falimentim nga data 2 shkurt, nuk e solli Serbia, por Dhoma e Posaçme e Gjykatës Supreme të Kosovë, vendorët dhe ndërkombëtarët. Por Kuvendi i Republikës së Kosovës, me ndryshimin e ligjit për organizimin e ndërmarrjeve evitoi mundësinë e falimentimit. Qeveria dhe Kuvendi janë të ndërgjegjshme të marrin të gjitha vendimet dhe masat më të mira për këtë kombinat dhe për ardhmërinë e këtij vendi.

Ne duhet ti zgjidhim problemet tona duke i peshuar mirë, pa kushtëzime dhe jo me politika populliste, sepse ky vend duhet të stabilizohet dhe të gjithë ne duhet të jemi të përgjegjshëm për nevojën e stabilizimit të tij.

Previous articleDeklaratë e Qeverisë së Republikës së Kosovës
Next articleSot është përvjetori i 9 i vdekjes së Dr. Ibrahim Rugova ku Kosova humbi burrin më të madh, njeriun që shkroi historin e Kosovës së Pavarur.