Home LAJME Ivanov dhe Pendarovski në balotazh

Ivanov dhe Pendarovski në balotazh

Kandidati për president i VMRO DPMNE-së, Gjorge Ivanov dhe Stevo Pendarovski i Lidhjes Social-Demokrate në opozitë, kalojnë në balotazh për zgjedhjet presidenciale në Maqedoni, më 27 prill, por me një diferencë prej më shumë se 100 mijë vota në favor të presidentit aktual Ivanov.

Sipas të dhënave zyrtare të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, për kandidatin e VMRO-së, kanë votuar rreth 445 mijë votues, kundrejt 325 mijë votave të kandidatit opozitar, Stevo Pendarovski.

Iljaz Halimi, kandidati i Partisë Demokratike Shqiptare i opozitës ka marrë rreth 39 mijë vota kurse për kandidatin e katërt, Zoran Popovskin e Opsionit Qytetar të Maqedonisë janë përcaktuar rreth 30 mijë votues.

Të drejtën e votës e kanë shfrytëzuar 48.28 për qind e rreth 1.8 milion qytetarëve me të drejt vote.

Previous articleKuvendi t’i shmanget Këshillit të Sigurimit
Next articleJacobson: Kosovarët në Siri po radhiten me grupe radikale