Home LAJME Ja marrëveshja e arritur në Bruksel

Ja marrëveshja e arritur në Bruksel

Marrëveshja e arritur në Bruksel ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nuk lëkund asnjë nga ligjet aktuale në fushën e drejtësisë.

Një copje e siguruar nga RTK të kësaj marrëveshje tregon se marrëveshja në plotëni një sistem unik të sistemit të drejtësisë.

`Pjesa dërrmuese e rasteve në gjykatën themelore ndahen nga një gjyqatar në përputhje me ligjet e Kosovës`, sakteson marreveshja.

`Ligjet e Kosovës do të aplikohen nga Insitucionet e Drejtësisë në përputhje me marrëveshjen e parë. Do të një Gjykatë Themelore dhe një Prokurori Themelore për rajonin e Mitrovicës’, thuhet ne marreveshjen e siguruar nga RTK.

Gjithashtu, aty specifikohet se në Kosovë, Kryetari I Gjykatës Themelore vendos vendndodhjen e seciles cështje.

`Për Prokurorin vendosja e cështjes bazohet mbi ekspertizën, specializimin dhe të kaluarën personale dhe njohurit e tij lokale në përputhje me ligjet e Kosove”. sakteson marreveshja. Marreveshjen e plote dhe origjinali qe eshte siguruar nga RTK, eshte ne gjuhen angleze.

Previous articleJahjaga në Podujevë:Rruga e ikjes është një rrugë e lehtë, është një e pagarantuar
Next articleJahjaga në takim me ndihmës-sekretarin amerikan të shtetit