Home TEKNOLOGJI Kompania Kosovare ‘Formon’ fiton çmimin GOLD në garën e dizajnit ‘A’Design Award

Kompania Kosovare ‘Formon’ fiton çmimin GOLD në garën e dizajnit ‘A’Design Award

“Formon” prodhuesi i parë rajonal i Desktop 3D Printerëve, janë shpallur fitues të çmimit prestigjoz “A’Design Award Gold Winner” të mbajtur Como të Italisë.

Edicioni i fundit i garës ndërkombëtare “A’Design Award & Competition” që mbahet çdo vit në Itali edhe kësaj radhe solli prodhues nga shumë vende të botës me produkte të ndryshme. Laureat i kësaj gare në kategorinë e produkteve elektronike për përdorim shtëpiak dhe zyre u shpall printeri 3D “Formon CORE” produkt ky i dizajnuar dhe zhvilluar në Kosovë nga Kompania Formon.

 

“Ne jemi shumë krenar që produkti ynë është zgjedhur fitues. Urojmë që ky çmim të jetë shtytje për ne si kompani dhe gjenerata e reja, që të shfrytëzojnë talentin e tyre për të promovuar vlerat tona mbarkombëtarisht”, deklaroi Rron Cena, CEO i kompanisë FORMON.

FORMON është e themeluar në Mars 2015 dhe është prodhuesi i parë rajonal i produkteve hardwerike në fushën e Industrisë 3D.

Qëllimi kryesor i FORMON është të ndërtojë mjete më të thjeshta që e bëjnë procesin krijues sa më të lehtë dhe më të thjeshtë për të gjithë.

FORMON është pjesë e inkubatorit të biznesit të Innovation Centre Kosovo (ICK) dhe fitues i çmimit “Innovacioni i Vitit” nga Albanian ICT Awards.

https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=49464

Kompania Kosovare

Previous articleShfaqet Tuna: Ja si duket në ditët e fundit të shtatzënisë
Next articleNesër mblidhet Qeveria, a do të procedohet Demarkacioni?