Home LAJME Kryeministri Isa Mustafa priti kongresistin amerikan, Eliot Engel

Kryeministri Isa Mustafa priti kongresistin amerikan, Eliot Engel

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, priti të premten në takim kongresistin amerikan, mikun e madh të Kosovës, Eliot Engel.

 Gjatë takimit, kryeministri Mustafa dhe kongresisti Engel biseduan për proceset aktuale në Kosovë, për reformat që po ndërmerr Qeveria e Kosovës në shumë fusha, për përmbushjen e obligimeve ndërkombëtare dhe proceset integruese euroatlantike të Kosovës.

 Kryeministri Mustafa shprehu mirënjohjen e Qeverisë dhe të qytetarëve të Kosovës për përkrahjen e vazhdueshme që Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe kongresisti Engel po japin për Kosovën, në të gjitha fushat.

 Duke folur për progresin që po arrihet në Kosovë, kryeministri Mustafa e njoftoi me agjendën e Programit të Qeverisë së Kosovës, i cili e ka prioritet kryesor zhvillimin ekonomik, hapjen e vendeve të reja të punës, forcimin e shtetit ligjor, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, proceset integruese evropiane si dhe reformat në shëndetësi e arsim, si pjesë përbërëse e zhvillimit të vendit.

 Gjatë takimit u bisedua edhe për krijimin e Dhomave të Specializuara dhe rëndësinë e madhe që ka themelimi i tyre për Kosovën në këtë fazë, pasi që kjo dëshmon se Kosova ka kapacitet për të marrë vendime të rëndësishme për të ardhmen e saj, për të përmbushur obligimet ndërkombëtare si dhe për të ecur përpara në integrimet euroatlantike.

Previous articleMustafa: Me Serbinë nuk mund të bisedojmë për pronat e Kosovës
Next articleHaradinaj: Jemi përherë mirënjohës ndaj Amerikës