Home Kuriozitete Ky është Skaneri molekular që tregon kaloritë e ushqimeve

Ky është Skaneri molekular që tregon kaloritë e ushqimeve

Dëshironi të dini sa kalori ka torta juaj apo nëse fruti juaj është i pjekur, ose edhe nëse parfumi juaj është i vërtet.

Pajisjet e vogla skanojnë gjurmët molekulare të gishtërinjve të materies fizike dhe menjëherë merr informacionin e dobishëm në lidhje me përbërjen e saj kimike, duke ndihmuar përdoruesit në njohjen e përbërjes së ushqimit e mjekimit.

Teknika është e bazuar në faktin se çdo lloj i molekulës vibron në rrugën e saj unike, dhe këto vibracionet ndër veprojnë në dritë për të krijuar një firmë të veçantë optike.

Previous articleBiblioteka origjinale ku mund të vendosni librat (Foto)
Next articlePolicia në aksion: Për tri ditë mbi 3 mijë e 500 gjoba në trafik