Home LAJME Lista që mund ta përçajë PDK-në

Lista që mund ta përçajë PDK-në

Kreu i Partisë Demokratike të Kosovës Hashim Thaçi, shumë shpejt do të gjendet para një sfide të madhe në partinë që drejton. Zgjedhjet e paralajmëruara për 8 qershor kanë nxehur debatet e brendshme në këtë parti dhe të gjitha janë të orientuara te përbërja e listës prej 120 kandidatëve për deputetë në legjislaturën e ardhshme të Kuvendit të Kosovës.

Thaçit do t`i duhet që për të pasur një listë cilësore, t`i heqë nga kreu i saj, ose edhe nga e gjithë lista, disa prej personave që kanë ardhur nga krahu i luftës dhe ish-struktura e shërbimit sekret SHIK, gjë që ka zgjuar reagime brenda partisë.

Synimet, që në listë të ketë personalitete jashtë PDK-së, pritet që të mos kalojnë lehtë.

“Krejt varet nga marrëveshja që do të ketë kryetari me zëvendëskryetarin”, i ka thënë gazetës në kushte anonimiteti një zyrtar i lartë i PDK-së.

Gazeta Tribuna merr vesh se pikërisht disa nga bashkëpunëtorët e kreut të PDK-së po kërkojnë nga ky i fundit që ta përdorë autoritetin e tij dhe t’i “pastrojë” disa emra që sot janë deputetë dhe të njëjtët të mos gjenden në listën e ardhshme të zgjedhjeve.

Previous articleHasi ndihmon Kosovën, ia ndalon Kouyates të grumbullohet me Senegalin
Next articleBieber i tha kreut të Torontos: A ke marrë kokainë me vete?