Home SHËNDETËSI OBSH rekomandon: Konsumoni më pak sheqer

OBSH rekomandon: Konsumoni më pak sheqer

Sheqeri duhet të përbëjë më pak se pesë për qind të asaj që njerëzit hanë çdo ditë në qoftë se ju doni të shmangni rreziqet e shëndetit të tilla si mbipesha dhe prishja e dhëmbëve, njoftoi sot Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Agjencia e OKB-së publikoi një draft me rekomandimet e rishikuara të konsumit të sheqerit, në një deklaratë të cituar “prova të një lidhje në mes të glukozës, peshës trupore dhe kariesit të dhëmbëve”.
“OBSH rekomandon që të reduktohet futja e sheqernave të lira gjatë gjithë jetës,” thoshte deklarata.

Agjencia thekson se rekomandimet se si konsumohet deri në pesë për qind e sheqerit në ditë “e kushtëzuar” dhe “rekomandohet” se përqindja e sheqerit në dietën e përditshme nuk duhet të kalojë 10 për qind

Previous articlePikëllimi shkakton shumë sëmundje
Next articleiPhone që vlen 1 milionë dollarë