Home LAJME OKB: Somalia në prag të krizës ushqimore përsëri

OKB: Somalia në prag të krizës ushqimore përsëri

Pa ndërhyrje të menjëhershme, situata e sigurisë ushqimore në Somali ka të ngjarë të përkeqësohet edhe më shumë, në qoftë se financimi urgjent nuk dërgohet në çështje javësh, shërbimet primare të vendit të kujdesit shëndetësor mund të mbyllen, ka thënë të premten koordinatori humanitar i OKB-së për Somalinë të premten.

“Për shkak të shirave të vonuara, rritja e çmimeve të ushqimit dhe të konfliktit të vazhdueshëm, situata humanitare në Somali është në rrezik të rrëshqasë përsëri në krizë,” tha Philippe Lazzarini në një konferencë shtypi në zyrën e OKB-së në Gjenevë.

Ai tha se plani i OKB–së për ndihmë humanitare për Somalinë kishte marrë vetëm 15 për qind të 933 milionë dollarëve të kërkuar, ka mungesë prej 790 milionë dollarëve.

Somalia ende nuk është shëruar nga uria shkatërruese në vitin 2011, e cila vrau 250.000 njerëz.

Sipas zyrës së çështjeve humanitare të OKB-së, rreth 3.180.000 njerëz kërkojnë ndihmë humanitare në Somali.

Previous articleMichelle Obama bën “fushatë” për lirimin e vajzave nigeriane
Next articleRonaldo mungon ndaj Celta Vigos