Përdorni teknikat e relaksimit për dhimbjet e shpinës

Hulumtimet tregojnë se praktika të tilla si frymëmarrje, meditim të thellë, tai chi dhe joga, të cilat ndihmojnë të vënë mendjen në pushim, mund të bëjnë mrekulli për shpinën.

“Nëse ju mund të arini të relaksoheni, ajo do të ndihmojë në uljen e nivelit të perceptimit të dhimbjes”, thotë Moroz.

Mary Ann Wilmarth, zëdhënëse e Shoqatës Amerikane të Terapisë Fizike dhe shefe e terapisë fizike në Universitetin e Harvardit, thotë se është e rëndësishme që njerëzit ta raportojnë menjëherë çdo dhimbje shpine. ”Ndërhyrja e hershme mund të ndihmojë parandalimin e një problemi kronik nga zhvillimi dhe shmang nevojën për ilaçeve dhe kirurgji,” thotë ajo.

Poashtu, ngrohja dhe ftohja mund të zbusin dhimbjet. Shumica e mjekëve rekomandojnë përdorimin e akullit për 48 orë pas një dëmtimi akut – veçanërisht nëse ka ënjtje – dhe pastaj kalimi në ngrohje.