Home Uncategorized Plaçkitja kufitare qe poju bëhen Kosovarëve

Plaçkitja kufitare qe poju bëhen Kosovarëve

gjata_ne_kufiQytetarët që duan të udhëtojnë me dokumentacion të Kosovës përmes Serbisë për në vendet e treta dhe anasjelltas, duhet të përgatiten paraprakisht se do të ballafaqohen me policët kufitarë serbë. Autoritetet e këtij shteti po u kërkojnë para kosovarëve vetëm për t’ua dhënë fletën e cila ua lejon qarkullimin nëpër Serbi.

Dokumenti i vetëm që një qytetar i Kosovës mund ta paraqesë para autoriteteve serbe kur udhëtojnë në Serbi apo përmes Serbisë në ndonjë shtet tjetër, është letërnjoftimi si dokument identifikimi.

Sipas Marrëveshjes për lëvizje të lirë që është arritur në Bruksel mes Kosovës dhe Serbisë, kosovarët kur duan të hyjnë në Serbi, duhet të paraqesin letërnjoftimin e tyre të cilin Policia e Serbisë e njeh si dokument ku i merr të dhënat personale dhe i vendos në një fletë të bardhë të formatit A4.

Këtë fletë qytetari i Kosovës mund ta përdorë pastaj si dokument që ia lejon qëndrimin dhe qarkullimin nëpër Serbi. Dokumenti në fjalë vlen vetëm brenda territorit të Serbisë, pasi autoritetet kufitare ia marrin përdoruesit atë sapo qytetari të dalë nga shteti serb. /RadioRINIA/

Previous articleMustafa: Nuk do të jetoj më shumë se 2 vjet asnjë qeveri lokale
Next articleHaziri: premton ulje të shpenzimeve