Home Kuriozitete Presidenti Obama luan futboll me robotin japonez

Presidenti Obama luan futboll me robotin japonez

Presidenti Obama është në Japoni në një vizitë shtetërore përderisa ai i ka bërë një vizitë miqve të tij te teknologjisë.

Roboti humanoid i Hondas, Asimo është në muzeun shkencor të Tokioas, Miraikan – që më parë është punuar nga mekanistët e Kuratas – një robot që demonstron aftësi të mëdha në futboll.

Pasi i propozoi një për t’u përshëndetur me pak fjalë me Asimon, Obama tha se aftësitë e tij janë “shumë impresive” me top.

Por, roboti e ka bërë punën e tij shumë mirë; Obama më vonë i tha studentëve që “robotët ishin pak të frikësuar. Ata dukeshin më të vërtetë si të gjallë”.

Jashtë dhënies së mendimeve filozofike në një fushë të mistershme, Obama ka treguar besimin e tij në rëndësinë e shkencës dhe programeve të matematikës duke ju thënë studentëve se ata “se sa më shumë të këtë teknologjisë aq më shumë ka fuqi për të bërë shpikje të mëdha për gjeneratat e ardhshme andaj nuk ka kufizime që ata të arrijnë këtë gjë”.

Previous articleKy hotel që ngjason me lojën ‘Jenga’
Next articleA e dini se…