Home SHËNDETËSI PSE JU NUK DUHET TË PINI NGA PLASTIKA?

PSE JU NUK DUHET TË PINI NGA PLASTIKA?

ujPirja e ujit është një nevojë thelbësore njerëzore, dhe ju thjesht nuk mund ta shmangni atë me çdo kusht. Gjatë ditëve të verës kur dielli është i lartë, ju çmendurisht kërkoni për ujë.
Uji është kudo, në liqene, nga rubineta juaj, shishe, në plastike, në një gotë dhe kështu me radhë. Por lloji më i zakonshëm është uji në shishe plastike, dhe ju e dini se si ato ndikojnë në trupin tuaj? Për më tepër, ajo nuk është vetëm në trupin tuaj, por edhe mjedisi i cili është prekur nga këto shishe plastike. Shumë hulumtime kanë çuar në përfundimin se plastika mund të shkaktojë mjaft probleme për trupin tuaj, dhe mund edhe të çojë në kancer. Nëse ju mendoni se uji i ambalazhuar që ju jeni duke e pirë është i pastër dhe pa ndonjë dëm, atëherë ju jeni shumë gabim.
Shishet plastike me ujë përmbajnë një helm të njohur si BPA ose bifenil dhe në një studim i kryer nga Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve bëri një eksperiment ku gjetën këtë kimikale në 93 për qind të njerëzve.
 Besohet se BPA ka një efekt biologjik të ngjashëm me atë të estrogjenit dhe kjo mund të shkaktojë kancerin e gjirit apo edhe sëmundje të tjera. Për meshkujt kjo mund të shkaktojë probleme në nivelin e testosteronit.
Shishet plastike që ju hedhni larg pa menduar dy herë në të vërtetë i i gjuani në një deponi për qindra vjet edhe pa i dekompozuar. Ky grumbull në rritje i mbeturinave plastike dhe mbeturinave që janë formuar, në të vërtetë kërcënojnë jetën e egër dhe zonat natyrore rreth nesh. Përveç të qenit një skenë e shëmtuar, kjo gjithashtu e bën botën tonë një vend më pak të shëndetshëm për të jetuar në të.
Previous articleVETËM NJË CIGARE NË DITË TREFISHON RREZIKUN E SËMUNDJEVE TË ZEMRËS
Next articleMOS PINI UJË ME LIMON