Home LAJME Qeveria sërish kritikohet se po bënë fushatë me rritjen e pagave

Qeveria sërish kritikohet se po bënë fushatë me rritjen e pagave

Qeveria e Kosovës, po kritikohet nga partitë politike opozitare, se me rritjen e pagave po bënë fushatë politike.

Lidhja Demokratike e Kosovës, sërish ka kritikuar qeverinë e cila sipas saj, po bënë rritjen e pagave në kohën e fushatës zgjedhore.

Abdullah Hoti nga kjo parti, tha se në qeverisjen e LDK-së, rritja e pagave do të bëhet çdo vit dhe jo siç u shpreh si qeverisja aktuale, e cila rrit pagat çdo katër vjet, vetëm për vota.

“Kjo po bëhet në kohë fushate, për qëllime thjeshtë elektorale”, tha Hoti, në “Rubikon” të KTV-së.

Ndërkohë se me rritjen e pagave po bëhet fushatë kanë kritikuar edhe partitë tjera, AAK dhe Vetëvendosje.

Ndërkohë, Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bernard Nikaj, tha se rritja e pagave është e mirë pavarësisht kohës kur është bërë dhe se Ministria e Financave i ka bërë planet se si do t’i siguroj fondet për rritjen e pagave dhe implementimin e kontratës kolektive.

“Ne nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, gjithmonë kemi tërheq vërejtjen që të kemi konsultime me sektorin privat, dhe Ministria e Financave është konsultuar me Odat dhe asociacionet tjera të biznesit dhe ata janë pajtuar edhe për kontratën kolektive edhe por rritjen e pagave por vëmendja jonë si Ministri e Tregtisë dhe Industrisë, ka qenë gjithmonë që ne ta ruajmë konkurueshmërinë me vendet e rajonit mirëpo edhe me vendet e tjera që mos të krijojmë një presion në sektorin privat që këto paga të sektorit publik pastaj të kenë efekt në sektorin privat”, tha Nikaj.

Previous articleReali duhet të frikësohet nga Messi
Next articleDortmundi humb, por kualifikohet