Home LAJME Recortes,beteja e papërgjakshme me dema

Recortes,beteja e papërgjakshme me dema

Recortes, një version i luftës me dema ka raste kur është trasnmetuar në televizionet spanjolle. Për dallim nga “Corrida” ku demi zakonisht vritet, Recortes është e papërgjakashme.

Recortadore’i kërcen mbi demin gjatë betejës më të. “Recortes” është një variant i papërgjakshëm i sportit ku performansa përbëhet vetëm nga kërcimi akrobatik mbi demin. Ata që guxojnë t’i afrohen sa më shumë kafshës dhe që tregojnë sa më pak frikë janë fituesit. Ky lloj beteje me dema ka qenë i zakonshëm në shekullin e 19, për çka dëshmon edhe piktori Francisco de Goya.800px-goya-ligereza-y-atrevimiento-de-juanito-apinani-en-la-de-madrid

Previous articleEzel mysafir në Festivalin e filmit turk në Sarajevë(foto)
Next articlePacolli: Jakup, mblidhi plaçkat se unë ta blejë shtëpinë dhe e bëjë çerdhe