Retro telefonat sërish në modë

A ju kujtohet koha kur “Gjarpri” në Nokia-n tuaj ka qenë gjithë ajo që iu nevojitet për ta mashtruar kohën?

Tani retro telefonat po kthehen nëpër dyer të mëdha, sepse shfrytëzuesit kanë mall për teknikë të thjeshtë.
Kërkesa për telefonate vjetër është aq e madhe sa që disa modele Nokia, Ericsson dhe Motorola tani arrijnë çmimin edhe deri në 1.000 euro për copë.

Edhe pse s’i kanë përparësitë bashkëkohore, këta telefona janë më të lehtë për përdorim, kanë bateri që zgjasin një javë dhe praktikisht janë të paprishur në krahasim me konkurrencën „smart“.
„Disa persona as që bëjnë vër për të paguar 1000 euro për modelet e vjetra”, thotë Jassem Hadad, që ka nisur sajtin e vintagemobile.fr në vitin .

„Çmimet e larta janë shkaku pse këto model është vështirë të gjenden“, shton ai.
Për shembull , Nokia 88000 Arte Gold aktualisht shitet me çmim 1.000 derisa Nokia 88000 arrin çmimin 250 euro.

Gjatë dy-tri vjetëve firma e tij ka shitur rreth 10 mijë telefona e mës së shumti nga fillimi i vitit 2013.