Seksi ndihmon për të luftuar edhe parazitët

Kjo sipas studimit të biologut spanjoll Juan Jose Soler.

Seksi ndihmon për të luftuar parazitët? Kjo ka rezultuar nga një studim i kryer prej biologut spanjoll Juan Jose Soler dhe madje bëhet fjalë për një karakteristikë të përbashkët, në të gjithë qeniet e gjalla.

Soler saktëson se të paktën 60% e specieve të njohura në natyrë janë ‚parazitë‘ dhe se asnjë qenie, qoftë edhe njerëzore, nuk mund të konsiderohet plotësisht e lirë nga „të ftuar të padëshiruar.

Përveç riprodhimit seksual, sipas Soler, një tjetër mënyrë për të luftuar parazitët është edhe çiftimi me subjektet e mbrojtjeve më të mira imunitare.