Home SHËNDETËSI Si të trajtoni strijat e krijuara

Si të trajtoni strijat e krijuara

Si çdo shenjë plage, strijat zbuten me kalimin e kohës, por ato asnjëherë nuk zhduken plotësisht. Megjithatë, një përkujdesje e drejtuar mirë mund t’ju ndihmojë t’i bëni ato më pak të dukshme

Produktet përkujdesëse dermo-kozmetike të konceptuara posaçërisht për strijat e krijuara mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni pamjen e tyre estetike dhe për t’i reduktuar në shfaqjen e tyre.

Nëse strijat janë shumë të dukshme dhe/ose bezdisëse për ju, mund të parashikohet një trajtim me laser. Vetëm ose së bashku me trajtimet dermo-kozmetike, ky lejon në raste të caktuara të arrihet një zvogëlim i dukshëm i strijave më të reja (ngjyrë mavi) ose më të vjetra (të bardha). Kërkoni këshilla nga mjeku juaj.

Në të gjitha rastet, këshillon Mustela, mos i ekspozoni kurrë strijat në diell pa një mbrojtje diellore me tregues shumë të lartë: do të rrezikonit një pigmentim të pakthyeshëm që do t’i bënte ato edhe me të dukshme dhe joestetike.

Previous articleTë palumturit, shohin më shumë televizor
Next articleFëmijë e gra të 13 luftëtarëve shqiptarë iu bashkuan luftës në Siri