Home LAJME Sllovenja muslimane, eurodeputetja e parë me shami në PE

Sllovenja muslimane, eurodeputetja e parë me shami në PE

Faila Pashiç Bishiç, pas studimeve te larta akademike, ka marrur pjesë në shumë konferenca me karakter lokal e nderkombëtar si dhe misione humanitare edhe jashta Sllovenisë si në Bruksel, Genevë dhe Kosovë.

Pashiq-Bishiq është kandiduar në zgjedhjet evropiane me insistim të eurodeputetit Jelko Kacin, raportues i PE-së për Evropën juglindore.

faliajja

 

Faila Pashiç Bishiç ka lindur në Jesenice , Slloveni , në një familje myslimane që kishte emigruar nga Bosnja . Pavarësisht duke u trajtuar si i huaj , ajo arriti të fitojë një të mirë education.Faila Pashiç Bisiç themeluar një OJQ , Bamirësi , me qëllim të arritjes së grupeve të ndryshme të njerëzve , të rriturit dhe fëmijët thuhet ne faqen zyrtare tefaqes së Bashkimit Evripian ne Bruksel duke folur per sukseset dhe synimete uslimanes nga Sllovenia.

 

Previous articleQeveria udhëzon AKP-në ta shkelë ligjin
Next articleDrenica përkujton mbi 275 dëshmorë e martirë