Home TEKNOLOGJI Sony sjell kasetën me kapacitet 185TB

Sony sjell kasetën me kapacitet 185TB

Dje në një konferencë në Gjermani, kompania japoneze Sony prezantoi kasetën e re që mund të ruaj deri në 185TB ose 148 gigabit për inç katror.

Kjo kasetë, theu rekordin e mëparshëm botëror për kapacitetin e kasetave që ishte 35 TB, rekord i vendosur në vitin 2010 nga IBM dhe Fujifilm. Për ta thyer këtë rekord, Sonyn e ndimoi IBM .

Gjigantët teknologjik si Facebook dhe Google përdorin qendrat e të dhënave për të ruajtur të gjith informacionin që përdoruesit ngarkojnë në shërbimet e tyre. Me këto kaseta, kompanitë janë në gjendje të ruajnë më shumë të dhëna në hapësirën e njejtë.

Kapaciteti i kësaj kasete është 3700 herë më i madh se një Blu-ray disk ose 11,840 më i madh se i Iphone 5s 16GB.

Previous articleRrjepja e lëkurës së fytyrës trendi më i ri i bukurisë
Next articleDrejtoresha, seks me rojën e shkollës