Home LAJME Vendet më të mjera në botë edhe Serbia në top 10

Vendet më të mjera në botë edhe Serbia në top 10

Sipas një analize të nxjerrë nga Cato Institute, shteti amerikanojugor i Venezuelës mban pozitën e parë famëkeqe si vendi më i mjerë në botë. Nëntëdhjetë vendet e listuara në indeksin e mjerimit janë përzgjedhur në bazë të të dhënave nga Economist Intelligence Unit dhe të kalkulimeve nga Steve Hanke, një profesor i lëndës së Ekonomisë së aplikueshme në Universitetin Johns Hopkins.

Formula e përdorur për të përpiluar listën përfshin inflacionin, interesat e kredive dhe shkallën e papunësisë. Rezultati i lartë i mjerimit i Venezuelës prej 79.4 është shumë më i lartë se i secilit vend tjetër në botë, përveç Iranit (61.6), ndërsa 22 vendet e para në listë janë mbi 25 në indeks.

Inflacioni është faktori kryesor kontribuues që po i dëmton tri nga katër vendet e para në listën e vendeve më të mjera. Vendet e tjera vuajnë nga papunësia e lartë ose interesat e larta të kredive.

Përveç Venezuelës dhe Iranit, në top 10 bëjnë pjesë: Serbia (44.8), Argjentina (43.1), Xhamajka (42.3), Egjipti (38.1), Spanja (37.6), Afrika e Jugut (37.4), Brazili (37.3) dhe Greqia (36.4).

Previous articleKëshilla rreth rritjes së fëmijëve të shëndetshëm
Next articleWenger: Lëndimet na nxorën nga gara për titull