Home LAJME Vlora Çitaku: MSA’ja, sinjal për progresin e Kosovës karshi BE’së

Vlora Çitaku: MSA’ja, sinjal për progresin e Kosovës karshi BE’së

Sot do të përfundojnë negociatat në mes të Kosovës dhe Bashkimit Evropian për Marrëveshjen e Stabilizim Asocimit (MSA). Përmbylljen e këtyre bisedimeve ministrja e Integrimeve Evropiane e ka konsideruar hap të rëndësishëm për shtetin e Kosovës.

Ajo pret që kjo marrëveshje të përkrahet edhe nga pesë vendet evropiane të cilat ende nuk e kanë njohur Kosovën.

Çitaku në një intervistë  ka thënë që pas hyrjes në fuqi të MSA’së Kosova do të aplikoj për marrjen e statusit të kandidatit për anëtarësim në BE.

Duke folur për liberalizimin e e vizave, Çiltaku ka thënë se Komisioni Evropian është duke e përfunduar vlerësimin e tij për këtë proces.

Previous articleArrestohen Osmani e Shabani, nuk përmendet Slobodan Petroviqi
Next articleSerbët kushtëzojnë privatizimin me bisedimet në Bruksel