Home Uncategorized Vuk Drashkoviq: Pavarësia e Kosovës është realitet

Vuk Drashkoviq: Pavarësia e Kosovës është realitet

Realitet është që pavarësinë e Kosovës e njohin 108 vende. Realitet është që Serbia prej vitit 1999 nuk e ka sovranitet mbi Kosovën. Nuk e ka atje pushtetin juridik, legjislativ dhe ekzekutiv. Nuk i ka atje forcat policore apo ushtarake. Realitet është edhe fakti që Serbia dhe Shqipëria duan të jenë pjesë e Bashkimit Evropian dhe se nga 28 vendet anëtare të BE, 23 e njohin pavarësinë e Kosovës.Kjo është ana politike dhe këto janë fakte të pakontestueshme. Por realiteti i Kosovës i ka disa kate. Një prej tyre është ai historik, i cili nënkupton që populli serb e përjeton Kosovën ashtu siç parashikon miti dhe epi për Kosovën.Tha Drashkoviq nder te tjera ne intervisten me Deutsche Wellen.

 

Previous articleHaradinaj: Ata që duan të më pengojnë, do të dalin humbës
Next articleVuk Drashkoviq: Pavarësia e Kosovës është realitet