Home SHËNDETËSI 5 ushqime të cilat janë të shëndetshme për Prostatë

5 ushqime të cilat janë të shëndetshme për Prostatë

1212Një dietë që është e mirë për zemrën tuaj është gjithashtu e mirë edhe për prostaën tuaj, që do të thotë, një qasje më e madhe për të ngrënë më shume fruta dhe perime, mish të lehtë të kuq dhe ushqime të pasura me yndyrna të mira.

Për të ruajtur kontrollin e shëndetit të prostatës tuaj, ne kemi cekur disa nga ushqimet më të dobishme më poshtë:

Arrat
Arrat janë të pajisura me përmbajtje të pasura të seleniumit i cili është i rëndësishëm për shëndetin e prostatës.

Brokoli
Përmbanë shuma të larta të fitonotrineve të cilat janë anti-kanceroze.

Çaji i gjelbërt
Fuqia e çajit të gjelbërt i atribohet antioksidanëve të komponuara të quajtura katekine, të cilat kanë shfaqur rezultate të shumta ndaj shkatrrimit të virusëve dhe bakterieve.

Këpurdhat
Këpurdhat përmbajnë lentinan, një lloj protein e cila ka demonstruar që i shkatrron qelizat kanceroze.

Shega
Shegat janë të pasura me antioksidant dhe fitonutrine të quajtura elagitanin që specialisht janë shumë të mira për të mbajtur shëndetin e mirë të prostatës.

Farat e kungullit
Farat e kunguliit ofrojnë shëndet unik për prostatën, sidomos pë rata të cilën kanë hipertrofi të prostatës.

Salmoni
Yndyrnat acidike omega janë lëndë ushqyese të rëndësishme për të mbrojtur shëndetin e prostatës dhe mënyra më e mirë për ti marrë këto acide janë salmonët.

Domatet
Domtatet janë burim i licopeneve.Ky është një antioksidant i fuqishëm që ka dëshmuar veten në studime që kanë shfaqur rritje të shëndetit të prostatës.

Previous articleGenta Ismaili me liber autobiografik
Next articleA mund të jeni alergjik ndaj të ftohtit?