Home SHËNDETËSI 5 ushqimet të cilat mendoni se janë të shëndetshme por në fakt...

5 ushqimet të cilat mendoni se janë të shëndetshme por në fakt nuk janë

foto (11)Ndoshta mund të hidhet poshtë ajo se çfarë besojmë se është e shëndetshme në të vërtetë- apo ndoshta është një trik i marketit të cilën nuk na e kap truri, por është duke u bërë më e lehtë per ju që të mashtroheni duke menduar që diçka është e shëndetshme për dietën tuaj, kur në fakt, ka diçka më të madhe që fshihet prapa sipërfaqes e cila e shfaqë ushqimin si “të shëndetshëm”.
Mundohuni ti hiçni këto pesë ushqime nga dieta juaj e rregullt dhe provoni alternativa të tjera më të shëndetshme.

Sushi

Peshku ka një acid të quajtur omega-3 i cili është i shëndetshëm dhe mund të jetë i pasur me proteina.Orizi është një kokërr e shëndetshme.Kjo duhet të jetë e mirë hëh? Mos lejoni që ato rrotulla të vogla dhe tërheqëse të ndikojnë në zgjedhjen e ushqimit në menu.Disa darka të përbashkta si karkalecat, mund të kenë më shumë se 500 kalori në një rrotull.
Çfarë duhet të bëni: Shamngni verzionet “Amerikane” të sushit.

Granola

Shpesh e faturuar si e shëndetshme në paketë, granola paketon një tërësi të madhe të kalorive në një shërbim shumë të vogël.Edhe më keq-pasi që nga shumë njerëz, pak janë ata që e hanë vetëm ½ e asaj që gjendet në filxhan, i cili është shërbimi i zakonshëm, që përderisa granola duket e mirë për ju, ajo do të ju bëj që ju ti qaseni 500 kalorive, pa qumësht apo ndonjë gjë tjetër. Këto pako mund të jenë plot sheqer shtesë dhe yndyrë.

Granola bars

Kjo alternativë për një ushqim të shpejtë në mëngjes ose për një energji më të mirë pasdite, shpesh nuk është asgjë më shumë se sa sheqer i dendur që ofron shumë pak në aspektin e energjisë të qëndrueshme apo proteines së ngopjes. Edhe diçka si një “sheqer brun”, ka rreth 200 kalori në vetëm 4 gram proteina.

Jogurti

E quajtur shpesh si “frut në fund”, markat më të njohura në supermarketin tuaj ofrojnë sa më shumë sheqer. Për shembull, një jogurt i frutave të boronicës ka më shumë kalori (140) dhe po aq shumë sheqer (25g) sa ka Koka Kola. Sigurisht jo shumë e zgjuar që të filloni ditën tuaj me aq shumë sheqer.

Lëngjet

Është si një mënyrë e shëndetshme “e shtyrë” për të krijuar ngarkesë në vitamina dhe minerale. Për fat të keq, të pish lëngje gjithashtu do të thotë që ju do ti humbisni të gjitha fibrat e shëndosha të gjetura në fruta që u është hequr lëkura para se të shtrydhen.

Previous article7 ushqimet që i njollosin dhëmbët tuaj
Next articleNdryshimi klimatik mund ta rrisë rrezikun nga Malaria