Home SHËNDETËSI 9 dobitë e domateve

9 dobitë e domateve

Domatet janë të ëmbla dhe të shijshme. A i dimë të gjitha dobitë e domateve? Le të shohim…
Domatet janë burime të vitaminave A,C dhe K.Ato nuk kanë thartirë, kolesterol apo kalori.

Domatet janë të mira për lëkurë
Materia e quajtur -Beta-carotene që gjendet në domate mbron lëkurën për të mos u dëmtuar nga dielli.
Domatet janë të mira edhe për eshtra.
Domatet janë mbrojtësit më të mire nga kanceri.
Ato e mbajnë në nivel sasinë e sheqerit në gjak.
Ky frut gjithashtu ndihmon për të pasur shikim të mirë.
Vitamina A që gjendet në domate ndihmon që flokët të duken më mire, më të forte dhe më të shndritshëm.
Disa studime kanë treguar se njerëzit që hanë domate janë më pak të prekur nga sëmundjet e veshkëve dhe gurëve të tëmthit. Domatet redukotjnë dhimbjet kornike.
Ato ndihmojnë gjithashtu në humbjen e peshës.
Duke i ditur këto dobi të domateve, shpresojmë që do të filloni t’i konsumoni më shumë këto produkte kaq të shëndetshme.

Previous articleDortmund e pret Schalken me birra
Next articleOsman Musliu, Imami i Drenicës: Vehabistët më kërcënuan me prerje koke