Home SHËNDETËSI Anti-plakje: Këshilla për të parandaluar rrudhat

Anti-plakje: Këshilla për të parandaluar rrudhat

Me kalimin e kohës, indet fijore që mbajnë lëkurën kanë tendencë për tu thyer. Ky fenomen bën lëkurën të dobët. Për shkak të humbjes graduale të elasticitetit, lëkura merr rrudhat dhe humbet qëndrueshmërinë.

Ndër arsyet kryesore për paraqitjen e rrudhave janë ekspozimi në rrezet e dëmshme të diellit dhe mungesa e ujit në lëkurë.
Disa këshilla dhe masa të kujdesit mund të ju ndihmojnë të mbani në kontroll rrudhat për aq kohë sa të jetë e mundur. Të listuara janë rekomandimet e përbashkëta dhe të rëndësishme për të parandaluar rrudhat duke parandaluar ose vonuar zhvillimin e tyre.
Përdorimi i kremit mbrojtës të diellit
Dëmtimi nga dielli është një nga arsyet më të zakonshme të rrudhave. Nëse lëkura është e pambrojtur nga ekspozimi i diellit, probabiliteti i rrudhave, skuqjes dhe madje edhe kanceri përshkallëzohet. Prandaj, lëkura ka nevojë të mbrohet duke përdorur kremin mbrojtës (30 ose më të lartë) ose një moistirizues mbi baza të përditshme, në mënyrë që rrezet e dëmshme UV nuk do të mund të depërtojnë në qelizat e lëkurës. Rrezet ultra vjollcë janë të dëmshme dhe prishin kolagjenin, e cila mund të rezultojë më pas në rrudha.
Hani ushqime të pasura me anti-oksidant 
“Ushqimet që ju hani mund të jenë burim i mirë për lëkurën tuaj, për të ndihmuar atë të luftojë shenjat e jashtme të sëmundjes dhe plakjes”, thotë Allison Tanis, këshillues i lëkurës. Ushqime të pasura me antioksidant duhet të jetë
pjesë e dietës suaj të përditshme. Boronica, luleshtrydhe, manaferra. Manaferrat ndihmojnë në përmirësimin e elasticitetit të lëkurës dhe rritjen e prodhimit të kolagjenit, duke siguruar nxitjen për të luftuar radikalet e lira që dëmtojnë lëkurën.
Pini sa më shumë ujë të jetë e mundur 
Ujë jo vetëm ju mban të hodratuar por gjithashtu bën disa përfitime të lëkurës. Mungesa e ujit është një nga arsyet për thatësinë e lëkurës, e cila gjithashtu bën që rrudhat paraqiten më të shpejt. Në këtë mënyrë, uji ju mundëson që të mbani lëkurën me ngjyra të ndezura, të shëndetshme dhe të freskët. Për këtë duhet të pini të paktën 2 litra ujë çdo ditë.
Ruajtja e higjienës bazike të lëkurës
Higjiena e lëkurës është një domosdoshmëri për ngjyra të ndezura dhe lëkurë të shëndetshme. Kjo përfshin larjen e fytyrës tuaj çdo natë me një Retinol që përmban produkt të kujdesit të lëkurës, e më pas duke aplikuar moisturizer. Retinoli ndalon veprimin e e radikalëve të lira të lëkurës dhe molekulave të paqëndrueshme të oksigjenit në lëkurë.
Lënia e duhanit
Pirja e duhanit është një tjetër arsye e dëmtimit të lëkurës që të çon në rrudhat. Ndikimi i duhanit është shumë i qartë nga fakti se edhe pirja e duhanit shkakton dëme të pariparueshme në lëkurë.
Lërja e duhanit dhe ndryshime në dietë është e gjitha që ju duhet për të vonuar procesin plakjes së lëkurës. Përveç ruajtjes së lëkurës së shëndetshme, mund të zvogëloni shpenzimet e panevojshme për formulat shtrenjta sintetike apo operacioneve për një lëkurë rinore.
Previous articleMorena ka stil të veçantë
Next articleVaji ndihmon në rritjen e flokëve