Home LAJME Berisha: Parapolitika nuk e lejon dorëheqjen e Mujës

Berisha: Parapolitika nuk e lejon dorëheqjen e Mujës

Ramadan Muja, kryetar i vetëpezulluar, me vendimin e tij ka krijuar amulli në Prizren. Në asnjë nen në Ligjin për Vetëqeverisje Lokale nuk thuhet se kryetari mund të pezullohet. Ai edhe emrin e vet nuk e ka shkruar mirë në njoftimin publik për këtë, dhe kjo tregon gjendjen e mjerueshme në të cilën gjendet Muja, si rrjedhojë e parapolitikës që e rrethon dhe që e ka pruar në këtë situatë. Revoltat janë të arsyeshme, ne i kemi mbështetur dhe do të mbështesim, thotë në një intervistë për KosovaPress,kryetari i Bashkimit Demokratikë, Zafir Berisha.

Sipas tij, partitë opozitare që janë pjesë e asamblesë komunale kanë filluar nënshkrimet për mbajtjen e një mbledhje të jashtëzakonshme për të diskutuar gjendjen në komunën e Prizrenit.

“Kemi iniciuar edhe anën institucionale që të merremi me këtë çështje. Pritet së shpejti të mbahet një mbledhje e jashtëzakonshme e Asamblesë, ku janë duke u grumbulluar edhe nënshkrimet e partive opozitare. Kemi një gjendje të re, sepse sipas deklaratave publike të zyrtarëve rreth qytetarit Muaj, ai gjoja ia paska bartur kompetencat një personi të tretë. Kjo është e papranueshme për faktin se kryetari i komunës përgjegjësitë i delegon me votë të qytetarëve dhe nuk mundet dikush tjetër të ushtrojë detyrën e kryetarit. Nëse vërtetohet se ka shkelje të radhës, Kujtim Gashi, kryesues i Asamblesë, do të jetë pjesë e procedurave gjyqësore”, ka thënë krenari i BD-së.

Një gjë të tillë e ka hedhur poshtë për Kosovapress Gashi, i cili ka thënë se informatat e tilla nuk janë reale.

“Nuk ka asnjë kalim kompetencash. Këto janë shpifje”, ka thënë ai.

Berisha thotë se Muja moti është dashur që të jap dorëheqje, por se parapolitika nuk e ka lejuar.

Previous articleGoditje kundër lirisë: Turqia ka bllokuar qasjen në Twitter (Foto)
Next articleShorti i LK: Bayern përballë United