Home SHËNDETËSI E përdorim çdo moment, na rrezikon 40% për tu prekur nga tumori...

E përdorim çdo moment, na rrezikon 40% për tu prekur nga tumori në tru

Përdorimi i shpeshtë i telefonit celular rreth 1640 orë, aq sa është edhe mesatarja e përdorimit në harkun e 10 viteve, shton me 40% rrezikun për tu prekur nga tumori në tru.

Janë këto të dhënat e regjistruara nga agjencia ndërkombëtare për kërkimet mbi kancerin, (Iarc).

Kësisoj mjekët rekomandojnë një përdorim më të moderuar të celularit, dhe në mënyrë të veçantë mbajtjen larg gjatë orëve të gjimit.

Në këtë linjë bëhet thirrje që të bëhen fushata ndërgjegjësuese publike nga ana e qeverisë, në mënyrë që telefoni të përdoret pa e tepruar, duke ofruar edhe informacione lidhur me dëmtimet që shkakton.

Previous articleSuedia përkrah Kosovën në rrugën e saj drejt BE-së
Next articleRrëzimi i MH370, vetvrasje?