Home Uncategorized Gjetje e mjetit te pa shpërthyer ne Pogragjë te Gjilanit

Gjetje e mjetit te pa shpërthyer ne Pogragjë te Gjilanit

Gjilan – Pasi  kemi marre informate përmes  telefonit se ne fshatin Pogragjë – Gjilan një ankues raporton për gjetjen e disa mjeteve te pashpërthyera eksploduese.

Patrulla policore menjëherë doli ne sigurimin e vendit te ngjarjes dhe menjëherë është njoftuar njësiti i EOD së  FSK,te cilët dolën ne vendin e ngjarjes rreth orës 19:15  , aty  kane gjet këto mjete të paesklpoduara :

2. Raketa krahu Prodhimi Jugosllave model- M-79-90 mm., te cilat i kane marre  nga vendi i ngjarjes,pa pas nevoje për ndonjë veprim tjetër. Për rastin është njoftuar dhe prokurori Kujdestare. /RadioRINIA/


Deklarim i rrejshëm ne Gjilan

Gjilan – Deklarim i rrejshëm rreth orës 23:30 h, ne Rr.,,Zija Shemsiu’’ ne Gjilan, I dyshimti K. M i lindur 1992  kishte paraqitur rastin ,, Grabitje’’ ne Stacionin Policor ne Gjilan.

Njësiti i hetimeve  ka  zhvilluar hetime intensive lidhur me rastin, dhe pas intervistimit i dyshuarit K. M, në tersi ka pranuar se ka deklaruar rrejshëm, kinse i ka ndodhur një rast Grabitje, te cilin rast e ka paraqitur , ne Stacionin Policor ne Gjilan.

Prokurori i Shtetit , gjegjësisht me urdhër te tij, rasti  i paraqitur si ,, Grabitje’’, është  riklasifikuar si rast ,, Deklarim i rrejshëm’’,ndërsa i dyshuari  është ndalur për 48 orë, dhe ndaj tij është ngritur kallëzim penal për deklarim te rrejshëm. /RadioRINIA/

Posedim i armës pa autorizim

Gjilan – Në kafiterin ,,Papaku” njësia policore antidrogë ka vërejtur dy persona të dyshuar N. C. i lindur 1993    si dhe  I.  S. i lindur 1995 që të dy të dyshuarit me vendbanim në fshatin Llashticë . Gjatë kontrollit ndaj tyre është gjetur një revole tek  N. C  e  kalibrit  6.35 mm pa municion , arma është  konfiskuar.

Është kontaktuar  prokurori shtetërorë  i cili urdhëron që rasti të shkoj në procedurë të rregullt. /RadioRINIA/

Previous articleArrestim i personit me urdhëresë të gjykatës
Next articleLëndim i rëndë trupor