Home SHËNDETËSI Këshilla për të shmangur rrezikun e prekjes nga kanceri

Këshilla për të shmangur rrezikun e prekjes nga kanceri

medicalstudySiç mund ta keni vënë re, numri i personave të cilët preken nga kanceri është rritur ndjeshëm në ditët e sotme. Për të shmangur këtë rrezik, ekziston një zgjidhje dhe disa këshilla, të cilat në do t’i paraqesim më poshtë.

Nëpërmjet ndjekjes së tyre nuk do të shmangni në mënyrë tërësore prekjen nga sëmundjet kancerogjene, por të paktën do të ulni rrezikshmërinë për tu prekur nga to.

Ja disa këshilla dhe veprime që duhet të bëni:

Rralloni konsumin e duhanit

Limitoni konsumin e alkoolit

Hani në mënyrë të ekuilibruar dhe kontrolloni peshën

Praktikoni në mënyrë të rregullt një sport fizik

Tregoni kujdes ndaj ekspozimit Ultra Violet

Tregoni kujdes ndaj faktorëve të ambientit (ndotjes, pluhurave, tymrave)

Tregohuni të kujdesshëm ndaj infeksioneve dhe kurojini ato

Kujdes me ekspozimin ndaj lëndëve të dëmshme Kontrolloni tek doktori rreziqet e mundshme të sëmundjeve të trashëguara

Nënshtrojuni në mënyrë të rregullt kontrolleve mjekësore

Previous articlePeugeot punon për makinën hibride me ajër
Next articleDo të dobësohesh?