Home Kuriozitete Këto janë vendet që ju kurrë nuk mund t’i vizitoni

Këto janë vendet që ju kurrë nuk mund t’i vizitoni

Këto janë disa prej vendeve më të njohura në botë, por janë krejtësisht të mbyllur për publikun dhe prandaj janë edhe më interesante.

1. Ishulli i gjarpërinjve – Brazil

ery545

Ky ishull është shtëpia e 4.000 gjarpërinjve më vdekjeprurës në botë, që do të thotë që nuk duhet të shkoni atje edhe nëse nuk është e ndaluar nga qeveria braziliane.

2. Instituti Uajldstajn – Paris, Francë

ghmyt

Miliarderi Gaj Uajldstajn dhe familja e tij posedojnë disa prej veprave më të mira të artit në botë, por për fat të keq, koleksioni i tyre është i mbyllur për publikun.

3. Dulçe Baza – Meksikë e Re, Amerikë
yuy7

Duke marrë parasysh që ky vend nuk është në disponim për publikun, një pjesë e madhe e njerëzve e llogarisin si shtëpi të jashtëtokësorëve, ndërsa me të lidhen edhe teori të konspiracionit për luftë biologjike.

4. Ishulli Pllam – Njujork, Amerikë

4yi

Ky ishull është shtëpi e Qendrës për sëmundje të shtazëve, kështu që është i siguruar nga Departamenti i sigurisë në Amerikë.

5. Dhoma e Fildishtë – Rusi

25

Para se të zhduket në kohën e Luftës së Dytë Botërore, Dhoma e Fildishtë është llogaritur çudia e tetë botërore. Çfarë ka ndodhur në të, mbetet mister.

6.Faltorja në kishën e Shën Mërisë së Virgjër në Sion – Aksum, Etiopi

yu87

Llogaritet që në këtë faltore gjenden gjëra të rëndësishme, detajet e të cilave gjenden në Dhjatën e Vjetër. Mund ta vizitoni kishën në Sion, por hyrja në faltore është e ndaluar.

Previous articleVetëvendosje nuk pajtohet me parimet e ndërkombëtarëve
Next article