Home SPORT KOSOVA pranohet në FIFA

KOSOVA pranohet në FIFA

Kosova është anëtarja e 210-të e FIFA. Kongresi i kësaj organizate ka votuar për pranimin e Kosovës.

Ishin 141 shtete që votuan për pranimin e Kosovës, dhe vetëm 23 ishin kundër.

Kosovës i lejohet pjesëmarrja në kualifikimet për botërorin e Rusisë që mbahet në vitin 2018, dhe tani UEFA do të vendos se në cilin grup do të vendoset.

Pranimi në FIFA për Kosovën vjen 10 ditë pas pranimit në UEFA, në Kongresin e Budapestit.

Previous articlePresidenti HashimThaqi uron Ditën e Evropës
Next articleLunacek e përsërit: Serbisë nuk do t’i lejohet hyrja në BE pa e njohur Kosovën