Home SHËNDETËSI MUZIKA NGADALËSON PLAKJEN

MUZIKA NGADALËSON PLAKJEN

muzikMuzika ka një ndikim pozitiv në tru, ngadalëson procesin e plakjes, si dhe ndikon në kujtesën dhe aftësitë motorike, thuhet në studimin e udhëhequr nga disa shkencëtar dhe të publikuar tek Shoqata Franceze e Autorëve dhe Kompozitorëve.
“Muzika aktivizon disa rajone të trurit,” tha profesori i neuropsikologjisë, Platel dhe shtoi se kjo ishte menduar gjatë se muzikantët janë pjesë aktive e djathtë e trurit, ndërsa pjesa e majtë e fjalës.
Platel është i bazuar në rezonancën magnetike të imazhit të skenuar dhe bëri një “hartë të trurit” të muzikantëve dhe atyre të dëgjojnë muzikë. Shkencëtari ka thënë se të dy hemisferat e trurit janë aktive në të dy grupet.
Hippocampus është gjithashtu një pjesë qendrore e trurit dhe është një nga rajonet e trurit që prodhon neurone të reja gjatë gjithë jetës.
Previous articleADELINA “ZHVISHET” PARA PASQYRES
Next articleVETËM NJË CIGARE NË DITË TREFISHON RREZIKUN E SËMUNDJEVE TË ZEMRËS