Home SHËNDETËSI Një mënyrë qesharake për të mbajtur mend gjërat lehtë

Një mënyrë qesharake për të mbajtur mend gjërat lehtë

145Më e vështirë është të mbash mend diçka nëse dëgjon se nëse e keni parë a po e keni prekur , thotë një studim i ri nga Universiteti Iowa.

Nevojitet më shumë hulumtim për të kuptuar se çfarë e përmirëson memorien tonë , thotë studiuesi James Bigelow. Por në ndërkohë, mprehni afësitë tuaja me një teknikë të kujtesës.

Herën tjetër kur ju duhet të mbani mend listën e gjërave të shopingut, Bigelow sugjeron që të perdorni metodën “Ioci”.

Së pari kujtoni një vend të njohur , psh. shtëpinë tuaj. Ecni mendërisht nëpër dhoma dhe caktoni gjërat që ju duhet të kujtoni , letrën higjienike në banjo , dhe llambat në dhomën e ndejës. Posa të arrini në market , “vizitoni” të gjitha pjesët në market të cilat lidhen me dhomën, që të kujtojnë listën tuaj.

Dhe nëse keni nevojë për ndihmë , vetëm përdorni metodën e pagabueshme për të mbajtur mend gjëra të rëndësishme.

Previous articleA mund të jeni alergjik ndaj të ftohtit?
Next articleRusët marrin bazën ushtarake në Sevastopol