Home Kuriozitete Njerëzit mund të ndjejnë deri në 1 trilionë aroma!

Njerëzit mund të ndjejnë deri në 1 trilionë aroma!

Një trilionë, është numri të cilin shkencëtarët e kanë determinuar, ku sipas tyre njerëzit kanë mundësinë të ndjejnë.

Shkencëtarët thonë se kjo shifër është ndoshta një vlerësim i moderuar.

Literaturat popullore dhe shkencëtare që nga viti 1920 kanë vendosur numrin e aromave të dallueshme nga njerëzit dhe ky numër shkon deri në 10 mijë.

Por, në studimin e ri të publikuar në gazetën ‘Science’ hulumtuesit kanë kalkuluar numrin e aromave të dallueshme nga njerëzit.

Shkëncëtarët besojnë se hunda e njeriut është e ndjeshme në atë mënyrë sa ka mundësinë e mjaftueshme për të zbuluar më shumë se 1 trilionë aroma.

Previous articleMakina që kontrollon shoferin
Next articleRama: Bizneset e Kosovës duhet ta konsiderojnë Shqipërinë atdhe të tyrin