Home LAJME Punëtorët e pastrimit mbesin pa kontrata dhe pa kompani

Punëtorët e pastrimit mbesin pa kontrata dhe pa kompani

Derisa në Kosovë flitet për kontratën kolektive, 50 punëtorë pastrimi të qendrave të mjekësisë familjare në kryeqytet kanë mbetur pa kontrata pune dhe pa kompani, e cila do t’i paguante.

Rrogën e fundit këto punëtore e kanë marrë më 10 shkurt. Për më keq, ato nuk kanë nga kush t’i marrin pagat, sepse tenderi i Komunës së Prishtinës për këtë çështje është anuluar, raporton KTV.

Kjo sipas Shpend Ahmetit për shkakun se nuk dihet nëse lejohet nga Komisioni rregullativ i prokurimit publik që Komuna të rekomandojë që bashkë me tenderin kompania duhet të marrë edhe punëtorët.

Megjithatë, punëtorët kanë thënë se prej se ky sektor është privatizuar, të drejtat e këtyre punëtorëve janë shkelur çdo herë. Derisa të zgjidhet çështja e kompanisë, Komuna ka vendosur të paguajë nga buxheti i vet punëtorët.

Previous articleVan Hettrik e bën të mundur ëndrrën
Next articleFatkeqësitë që e kanë përcjellur serialin “Sylejmani i madhërishëm”