Home SHËNDETËSI Sa shpesh duhet larë çarçafët?

Sa shpesh duhet larë çarçafët?

Ne shpenzojmë më shumë se një të tretën e jetës tonë në shtrat – por ai vend mund të lulëzojë shpejt në një “park botanik” të baktereve dhe kërpudhave, sipas mikrobiologut të Universitetit të Nju Jorkut Philip Tierno.

Nëse ato mbeten për një kohë të gjatë, jeta mikroskopike brenda rrudhave dhe të ndrydhave të çarçafëve tana të krevatit mund edhe të na sëmurin, tha Tierno për Business Insider.

Për të frenuar baticën e padukshme, tha ai, çarçafët duhet të lahen një herë në javë.

Njerëzit prodhojnë natyrisht çdo vit 26 shtresa të djersës në shtrat. Kur është nxehtë dhe lagësht jashtë, kjo lagështi bëhet ajo që shkencëtarët e quajnë “një medium ideal i kulturës kërpudhore”.

Philip Tierno tregon se formimi i baktereve dhe kërpudhave i nevojiten vetëm një javë, andaj rekomandon që çarçafët të lahen çdo javë.

Previous articleA e dini çfarë i ndodh trupit nëse hani banane me pika të zeza?
Next articleMjekesia popullore Ja si kurohen semundjet me te shpeshta ne trupin e njeriut