Home SHËNDETËSI Së shpejti pajisja e parë e një zemre artificiale

Së shpejti pajisja e parë e një zemre artificiale

Nga laboratori i zemrës, ku është prodhuar zemra e parë artificiale në botë, njoftoi se së shpejti do të jetë në pritje të një korporatizimi të ri.

Grupi themelues i Philip Puleti tha se operacioni pritet për disa javë, kur ata analizuan rezultatet e para të zemrës artificiale në një pacient i cili vdiq në fillim të marsit, pas 75 ditësh nga operacioni.

“Operacioni i ri do të varet nga gjendja shëndetësore e pacientit dhe një analizë të re të rezultateve të fituara në zemrën e parë” ,tha Puleti, transmetojnë mediat francez .

Pacienti, zemra e të cilit ishte vendosur në 18 dhjetor, vdiq më 2 mars, pas 75 ditësh, edhe pse mjekët parashikuan të jetojë deri në 30 ditë pas operacionit.

“Zemra ndal papritmas. Kjo çoi në një gjendje sulmi në zemër në normën e duhur. Si pasojë, është bërë analiza e detajuar e nevojshme para se të vendoset një zemër e re”, shtoi Puleti.

Zemra artificiale punon pothuajse njejtë dhe ndalon efekte të rënda anësore gjatë transplantimit të vërtetë të zemrës. Efekti më i keq është formimi i mpiksjes së gjakut ( trombeve ), të cilat mund të jenë fatale për pacientin.

Laboratori kohët e fundit ka thënë se do të përfshijë zemrën artificiale në tre pacientë për të kontrolluar sigurinë e protezës. Ai do të pajiset në 20 pacientë në fazën e dytë të eksperimentit. Kjo periudhë do të zgjasë të paktën pesë vjet.

Proteza është e rëndë 900 gram dhe është më e rëndë sesa norma e vërtetë, e cila është gati 300 gram.

Previous article​Qëndrimi i tepërt pranë ekranit televiziv dhe kompjuterik vë në rrezik shëndetin e fëmijëve
Next articleTelevizori në dhomën e gjumit i shëndosh fëmijët