Home TEKNOLOGJI Shpiket arma e zgjuar, përdoret vetëm nga pronari

Shpiket arma e zgjuar, përdoret vetëm nga pronari

Arma e zgjuar e stilit të 007-s është shpikur si një masë paraprake për të parandaluar dhunën.
Që të jetë efektive duhet të kemi edhe orën e posaçme që që transmeton dhe identifikon frekuencat nga sistemi në mënyrë që të njihet kush është zotëruesi i ligjshëm i armës dhe të parandalojë përdorimin nga personat e gabuar.

Arma është një nga disa shpikjet teknologjike që po konkurojnë për çmimin 1 milion dollarësh të “Smart Tech Challenges Foundation”, një grup i ngritur nga investuesit në teknologji në kundërpërgjigje ndaj sulmit me armë në shkollën fillore “Sandy Hook” ku ne Connecticut ku u vranë 26 persona në 2012-n.

Previous articleUshtima ose zhurma ne veshë dhe marramendja
Next articleObama shton sanksionet ndaj Rusisë