Home SPORT Shqiptari me sklerozë totale synon majën më të lartë në botë

Shqiptari me sklerozë totale synon majën më të lartë në botë

Australiani me origjinë shqiptare, Bobby Bajrami, është shumë afër të realizojë ëndrrën e tij, të ngjitet në malin Everest.

Bajrami jeton në Melbourne, ndërsa vuan nga skleroza totale – sëmundje që shkakton dhimbje të vazhdueshme. Prindërit e tij kanë migruar në Australi nga Shqipëria dekada më parë.

Bobby 45-vjeçar është personi më i ri në botë që është diagnostifikuar me sklerozë totale, kur ishte vetëm 13-vjeçar dhe kjo sëmundje ka pasur ndikim dëmtues në jetën e tij.

Prindërit e tij kanë pasur probleme për ta pranuar sëmundjen e Bobbyt, ndërsa njerëzit tjerë e kanë anashkaluar atë për shkak të mënyrës se si ka ecur dhe ka folur. Bobby rininë e ka kaluar me shikim të dobët dhe në karrocë invalidësh.

“Është aparati im i kopjimit”, thotë Bobby. “Dhimbja nis nga koka dhe shkon deri në majë të gishtërinjve. Mua nuk më ka pëlqyer mjekimi që është artificial, kështu që qeshem dhe jam pozitiv”

Previous articleVezën e artë e bleu 13.300 $, vlen 33 milionë $
Next articleKampioni Holyfield kthehet në ring në moshën 51 vjeçare