Home SHËNDETËSI Si Facebook-u mund të shkaktojë çrregullime në ushqim

Si Facebook-u mund të shkaktojë çrregullime në ushqim

Studentët të cilët kalojnë shumë kohë në Facebook kanë më shumë gjasa që tu zhvilluar një çrregullim në të ngrënë, ka zbuluar studimi i ri.
Femrat të cilat kalojnë shumë kohë në faqen e rrjeteve sociale kanë tendencë të jenë të pandërgjegjshme ndaj trupit dhe të vuajnë nga ankthi më shumë.
Ato gjithashtu kanë tendencë që t’i japin rëndësi më të madhe numrit të komenteve dhe ‘like’-ve mbi fotot e tyre dhe më të rejat për statusin.
Një studim i publikuar në ”International Journal” ka studiuar çrregullimetnë të ngrënë të 960 studenteve femra në kolegj.
Dr Keel ka gjetur se femrat të cilat kaluan kohën më shumë në Facebook kishin nivelet më të larta të problemeve të trupit me imazhin dhe kishin shumë të ngjarë që të kenë një çrregullim në të ngrënë.

“Në shqyrtimin e pasojave të menjëhershme të përdorimit të Facebook, kemi gjetur se 20 minuta të përdorimit të Facebook-ut kontribuojnë në ruajtjen e peshës dhe shqetësimet e ankthet janë më të vogla në krahasim me ata që e përdorin më tepër.

Previous articleDhjetë këshilla për memorie më të mirë
Next articlePikëllimi shkakton shumë sëmundje