Home LAJME Tribunali do të jetë vendor, për këtë do të vendoset brenda disa...

Tribunali do të jetë vendor, për këtë do të vendoset brenda disa ditësh

Brukseli shumë shpejt pritet të marrë vendimin për Tribunalin që do të trajtojë akuzat që dalin nga raporti i Dick Martyt. Pothuajse tashmë është vendosur që Tribunali nuk do të jetë jashtë vendit, por në Kosovë.

Qendra e Operacioneve e Bashkimit Europian, pritet të vendos shumë shpejtë rreth Tribunalit, që do të merret me gjykimet e krimeve të pretenduara të luftës në Kosovë, që janë përshkruar në Raportin e Dick Martyt.

Brukseli, merr vesh Express, ditëve në vijim do të vendos nëse do të krijohet një Tribunal ndërkombëtar apo vendor për trajtimin e akuzave të senatorit zviceran.

Express ka mësuar se kohëve të fundit, pas ndryshimit të qasjes së Britanisë së Madhe edhe Franca konsideron se çfarëdo lloj Tribunali për krimet e luftës që do të mund të formohej, duhet të jetë brenda Kosovës dhe jo ndërkombëtar.

Burime të Gazetës Express thonë se tashmë është çështje e kryer që Tribunali do të jetë vendor, por ende është duke u diskutuar rreth modaliteteve për mbrojtjen e dëshmitarëve.

Previous articleKrasniqi duhet të japë dorëheqje me Limajn, nëse donë moral në politikë!?
Next articleTorres paralajmëron rikthimin tek Atletico